Starten. Och den lägliga bokrean.
Jag är otroligt noga med att se till att det alltid finns sund och god mat som jag tycker om hemma. If you fail to plan, you plan to fail. Det är ett av skälen till att jag klarar av att inte överäta eller äta skräp. Jag har självklart slängt ut allt som jag vet inte är bra för mig att äta. Både kylen och skafferiet fick sig en omgång. Finns det socker och bröd hemma, så äter jag upp det, alternativt går jag runt och runt här hemma ofokuserad och orolig för att jag inte ska kunna låta bli och till slut tar ångesten, självskammandet och hopplösheten över och jag ger efter för det. Det är inte livskvalitet, jag behöver inte utsätta mig för sådana situationer eftersom de hindrar mitt välbefinnande.
Bland det som åkte ut fanns:
- Strösocker, vaniljsocker, råsocker
- Kex, Digestivekex, TUC mm.
- Vetemjöl, Majsmjöl
- Nachochips, tacotillbehör
- Riskakor och Linskakor
Hemma hos mig finns det A L D R I G ens en tillstymmelse till godis, chips, choklad eller vanligt bröd. Jag vet inte om det kommer att vara så för alltid, för än så länge vet jag inte om jag långt fram kommer att kunna äta till exempel några rutor choklad på lördagar eller inte. Jag håller mig än så länge även borta från mina favoritfrukter som apelsiner, clementiner, vindruvor och äpplen då jag tenderar att även överäta det när sockersuget slår till och värre saker inte funnits hemma. Jordgubbar, björnbär och hallon går bra.
Här var det kexen som fick säga hej då, det gick åt ett gäng kompostpåsar.

Jag köpte på mig en drös med böcker på bokrean som kom lägligt. Några LCHF 2.0-kokböcker av Åse Falkman och någon bok om Paleons grunder.
Men jag fastnade också för den här boken då resistent stärkelse är på uppgång, och jag vill veta ALLT.

En annan bok som had me at Hello var den här tjusiga och tilltalande boken. Jag har en lång historia av depression, extrem trötthet och magproblem som IBS och magkatarr (men det tar vi en annan dag) och jag är helt övertygad om att jag i allra högsta grad kan påverka mina chanser till ett långt och lyckligt liv med hjälp av den mat jag väljer att äta.

Och till sist den här hajpade historian. Jag har komit halvvägs i den och den är verkligen att rekommendera till alla. Mitt personliga tränings-varför har utvecklats från "det är väl bra att träna, det säger alla" till en djupare förståelse för allt det goda min motion gör mig, jag vill ge allt det goda till min fantastiska kropp. Tack!
