Foodprep gör slut på dåliga ursäkter

If you fail to plan -You plan to fail. Det går väl inte att säga det bättre än så.
 
För att hålla mig sockerfri och full av näring har jag blivit en fena på att food-preppa. Det behöver ju inte vara så himlans krångligt trots allt, det har jag minsann lärt mig. Jag äter mycket råa grönsaker tillsammans med kött och fett så jag brukar strimla olika kål en eller två gånger i veckan och förvara i IKEA:s glasburkar med tättslutande lock, håller sig prima i MINST 4-5 dygn i kylen! Det finns alltså inga ursäkter för att inte käka grönsaker. Inte för någon. Det är så här himla simpelt alltså! Är jag riktigt osugen på att hacka grönisar för hand slänger jag ner dem i matberedaren med riv-skivan, då tar det max 5 minuter att preppa två kålhuvuden som räcker i en hel vecka för mig och min sambo.
 
Smakprov från kylen just nu: Rödkål, vitkål, blomkål och en blandad sallad med spenat, ruccola, kål och våra egenodlade tomater. Älskar att all sorts kål är så härligt billigt just nu!
 
I frysen finns bland annat infryst chiasylt i hjärtform redo att ta fram för tex. spontana fettpannkakor och fettbomber i form av Cecilia Folkessons Limekulor.
 
Allmänt | | Kommentera |
Upp